Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vuxenbön


EN SKYMT AV DIG

Håll mig i Din hugna hand,
led mig till Ditt lugna land.
Människor, som möter mig,
låt dem få en skymt av Dig!

Håll mitt sinne rent och klart,
gör förståndet användbart,
och förhindra fula fel.
Gör mig mindre stolt och stel!

Täpp min trut från hot och hat,
smädelser och barnsligt prat,
så att jag på livets stig
inte undanskymmer Dig!

Lär mig, Du som är i allt,
livets sötma, dödens salt,
allt som synes gott och grymt,
låt mig ge av Dig en skymt!













Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-11 17:14



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En bön om ödmjukhet, och stort om man kan förmedla ens en skärva av helheten.
2021-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP