Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet betyder mer än kärleken

 

 

att skoningslöst bli ratad

för andra kvinnors skull

han är den som blir hatad

för han vill ha andra kn-ll

 

förbannad vare han för evigt

må han få smaka på eget svek

det skulle vara så trevligt

han tycks tro livet är en lek

 

men han kommer nog snart vakna

än han sover i paradissömn

gissa vad han kommer sakna

när han vaknar ur sin dröm

 

när han själv blir ratad

för annan mans skull

den mannen blir nog hatad

och han blir utan sitt kn-ll

 

försmådd, förrådd av den hon älskar

grundligt lurad på konfekten

nu är det hon som härskar

för honom hon tappat respekten

 

öga för öga, tand för tand

själv han tycker som så

han behöver inga band

han är så bra ändå

 

nonchalant och överlägsen

som om ingenting hänt

gör inget väsen

att han på andra har tänt

 

nej, skippa den usla karln

han är inte värd några tårar

fastna inte i hans garn

tänk på alla han sårar

 

det finns det som bättre är

ett liv utan smärta

ett liv utan kärleksbesvär

utan krossat hjärta

 

ja, länge leve livet

det ger henne så mycket

tar det stora klivet

gör det stora rycket

 

utan livet är inget värt

det finns ändå en mening

håll det dyra livet kärt

det finns en förening

 

livstråden skör men stark

håller henne vid vigör

hon står på fast mark

hon blir på glatt humör

 

vad vore hon utan livet

ett litet korn på vår jord

ty så står det skrivet

hon äger sina ord

 

kärlek nåt flyktigt är

en kort berusning

oftast till besvär

som en lätt susning

 

livet går vidare på lätta steg

inga tunga bördor att bära

inte längre några svek

det kan hon på bibeln svära

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-12-13 08:40



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
"Sånt är livet, så mycket falskhet lever här..."
2021-12-15

  ULJO
Toppenbra skrivet
2021-12-14

  Susen VIP
Här pratar vi självinsikt. Bra där!
2021-12-13

  Koloristen
Omöjligt att ogilla denna text av sanna ord.
2021-12-13

  Sparvögat VIP
En styrka lever i dina ord…
2021-12-13

  AiA Maria den fria


Kraftfull transformering!

Tillåtande att i ljusets kraft verka!

Tack!

<3<3<3
2021-12-13

  Marita Ohlquist VIP
En stark kvinna som vet hur hon vill leva.
2021-12-13

  AndLou VIP
"Ord och inga visor"! Bra där!
2021-12-13

  Gunnar Hilén VIP
Fa va skönt att slippa kn...et. Toppenrader !!!!
2021-12-13

  Solstrale VIP
Låt ljuset nå med insikt av vikt!
2021-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP