Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sapfiska strofer (Metrum Sapphicum Minus)


SKILSMÄSSA

Sorglöst lämnas han kvar att acceptera
hennes plötsliga nyck att ändra kursen.
Äktenskapets janusansikte tydliggjord i
barnens förvåning.

Svärta kan inte vitna som lärft på bleke.
Känslornas vassa iskanter sargar själen.
Länge stannar hon kvar i hans hjärtas gråt som
ekon av lyckan.

Lätt att gny och klaga åt kärleks irrfärd,
lögnens list och kvicksilvrets falska spegling.
Mild musik må dämpa hans bitterhet men
bäst är att glömma.

Bäst att le med lugn åt de smärtans pilskott,
som mot hjärtat lossas från svekens bågar.
Livet bjuder åter honom till längtans
drömmar och danser.




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-13 15:58



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Om formen finns ju som vanligt inget annat att säga än att den är fulländad. Beträffande innehållet: Ska jag sörja över en människa som valt bort mig, som inte vill ha mig?
2021-12-22

  Kajan VIP
En text att vila hos, och den följer sin egen inre logik i kursändringarna, som bra poesi bör. Språket är högst njutbart det allvarliga ämnet till trots.
2021-12-17

  Emanuel Sigridsson VIP
En text om smärta och dess möjligheter. En instruktion om hur man går från mörker till ljus, ett sätt att gå längs livets verkligheter. För mig blir det att tränga in i en fiktion, eftersom att jag älskat samma kvinna över 55 år och jag har ofta tackat henne för att hon stannat hos mig: och just den erfarenheten gör denna text och liknande texter än viktigare.
2021-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP