Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILL ANTIVAXARNA

Ni ynkliga, som skrockar och skroderar
och vägrar erbjudandet om vaccin,
jag undrar, tar ni aldrig medicin,
när sjukdom hotar er och destruerar?

Ni stackare, som darrar inför sprutan,
ni tror ni sätter er prestige på spel.
Ni vägrar kännas vid ert tankefel.
Ni tror att ni ska klara er förutan.

Att vaccinera sig i solidaritet
med andra friska, unga, sjuka, svaga
är er medborgerliga skyldighet.

Så sluta gnälla, misstänka och klaga!
Vaccinet ger en bra immunitet
mot att för tidigt tvingas tas av daga.






Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-12-17 17:45



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Väl funnet!
Det vi har nu med virus är en ny beredskapstid då man som medborgare måste ta sitt ansvar.
2021-12-18

  Alexander Gustafsson
Känns bra att slå ner på folk
men om pandemin fortsätter trots vaccin
vad är det vaccinet gör då?

gillar ditt hat mot oliktänkande
men har du ifrågasätt din egna ståndpunkt

ska vi tvinga folk?
ska folk tvinga dig?
ska staten bestämma allt?

pro och anti är oftast ganska lika
lika i att den bilden dem har är den rätta
2021-12-17

  Staffan Nilsson

Jag beundrar hur du snyggt otvunget, väldigt bundet, talar klarspråk.
PS - biverkningar finns om allt vi stoppar i oss i form av mat och läkemedel.
Något så oskyldigt som Aspirin har biverkningar: https://www.fass.se/LIF/product?nplId=19350131000010
Allt finns öppet redovisat.
Beslutet är som vanligt den enskildes utifrån hens moral, så som TILL ANTIVAXARNA förklarar - i min läsning.

2021-12-17

  Monica Lindgren
Fantastiskt bra, både till innehåll och form. Har tänkt och sagt precis det samma som du uttrycker här så elegant i sonettens ädla form! - Men tror du det är sprutan, (som inte känns) de är rädda för? Är det inte snarare biverkningar?
Jag hade faktiskt en elev i en klass som led av narkolepsi till följd av ett vaccin han fått - och honom var det synd om!
2021-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP