Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mot det överdrivna misstänkliggörandet av Sveriges politiska och sociala myndigheter.


SOCIAL HYPOKONDRI

Visst bör man vara på sin vakt och nitisk
att kontrollera källor, faktagrund,
men inte skrämmas att bli sjukligt kritisk
med misstankar mot allt på rikets rund.

Inbillningssjukans självbedrägeri
gör livet hopplöst svårt för individen,
som måste kunna leva sann och fri
och inte se sin värld som enbart vriden.

Den grå alternativa faktavärld
som ger vår tillvaro en fejkad sida,
utgör så småningom den smittohärd,

som kännetecknar de paranoida
samhällenas förföljelsemani.
Syndromet: social hypokondri.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-18 14:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP