Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rikedom?

Så fort blev det inget
allt det jag drömde
eller egentligen inte alls
för drömmar behöver material
och det fanns litet att bygga av
när jag var liten

Nu finns samlat så mycket
i ladorna på hög
Jag är rik och känner mig jäst
som ett övermoget äpple
som ligger redo för maskarna
bli avgnagd till benen

Litet är det till nytta
för de flesta på min jord
Rikedomars överflöd som floder
för mer än mätt kan man inte bli
men mest grejor till sällskap
här i kungens gravkammare

På min tron sitter jag
och letar efter tron, en ny
Så ensamt blir det då
och då blir jag tvivlande
för jag saknar något
att hålla i handen

Kom och gör mig sällskap
en liten fest bara du och jag
och den där och alla andra
så blir ensamheten uthärdlig
när mitt fängelse blir allt trängre

Sekiner och sekunder blandas
och visar på det som varit
ett slags livets måttstock
gammal måttstock men ingen ny

Sover oroligt i natten
jagat byte, för det är allt
jag är ett byte för jägaren
större än mig, vet jag
han ger mig domen en natt

I drömmen åter ett annat liv
jag letar igen inatt
ligger på guldsäckar
så väldigt obekvämt




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-18 16:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP