Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människa gånger Människa


Får jag bygga mig ett litet bo
invid dig
kanske somna inuti dig
lägga mig ner i botten av korgen
i skuggan bakom hjärtat
i mitten av ditt bröst?

Får jag öppna huden
och dra den tätare
omkring?

Får jag vara det som värmer
under hakan, nerför strupen
får jag bära ljuden
när dina stämband
knyter till?

Vara ett och alltid mera
kliva in
men andas ut

Får jag
då?

Som en människa
upphöjd i två.




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 1314 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2006-07-30 21:02



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Så fin denna vsr. frågor som är rättframma och blyga samtidigt, så gripande
2010-11-08

    ej medlem längre
Mycket bra och varm text. Rakt på sak och vacker i sin enkelhet.
2009-10-28

  Mikael Lövkvist
Den här berör mig så djupt. En favoritdikt. Tusen tack.
2006-11-23

  frostyran
Blev genast en av mina favoriter. Outgrundligt vackert!
2006-08-04

  Molgan
liten dikt, helt i min smak
innehållet i dikten slår tillbaka som en reflekterad ljusstråle.....det mesta är omöjligt
2006-07-31

  Ulf Popeno
Att krypa in i någons ficka
värma dess hand
känna ljudet av pulserande värme
i det stilla tillståndet av närhet
Jo, så var nog kärlek
såsom jag minns den.
2006-07-31

    Cajsa
Mycket bra skrivet! Högsta betyg absolut!
2006-07-30

    ej medlem längre
En sådan öm förfrågan,
som en kärleksdikt men ändå så mycket mer
som kan anas där bakom.
Jag gillade speciellt mycket de 4 första raderna,
de fastnade jag för!
2006-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia