Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto eget


Fjärde advent

Under morgonens måne
utanför vårt hus, seglar kajparet
stiger, faller cirklar kring varandra
när fjärde ljuset tänts

Sången osjungen
planer raseras
vridandets oförsiktighet
stannar upp livet

Solen ersätter månen
tensapparaten sänder rytmiskt
inflyttning pågår i nybyggda hus
vinden viskar i ventilen

Ett steg i taget
är allt man kan ta
vissa dagar
tacksamt tar jag emot brödet
du ställer på bordet.

 

© Eva Hedlund fd Langrath 2021

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-12-19 18:16



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Bedårande diktat!
2021-12-21

  ULJO
Mycket fint skaldat
2021-12-20

  Bibbi VIP
Fint.
2021-12-20

  Niliboy
Häruppe har solen inte ännu ersatt månen, fin dikt om högvintermånad!
2021-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP