Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto eget. Text repris omarbetad.


Jultankar på årets kortaste dag

den frostvita bollpilen
stod ensam
utanför min altan
gnistrande i vintermörkret

på framsidan av huset
svarta aroniabär
under snötyngda grenar

i köket en stjärna
mellan röda gardiner

i ett fönster
en silverängel på höga ben

luften var hög och klar
kylan bet

i julnatten sjöng kören
O Helga Natt
i den vita kyrkan

          *

stjärnan hänger
nu i ett annat kök
tillsammans med de röda gardinerna

silverängeln på långa ben
står i ett nytt fönster
i en annan stad

amaryllisen
programmerad
att blomma till jul
har vecklat ut sina rödvita blomblad

marken är grön med pudrade vita kanter
luften klar och kall
isbark över asfalten
eftermiddagsmörkret kompakt

i övermorgon
är dagen
tre minuter längre än idag

världen hukar inför den fjärde vågen
när omikron besöker land efter land

på köksbordet
den röda ljusstaken
fyra tända ljus
förminskar inom- och utommörkret

               *

 i ett annat kök
står flaskan på bordet
i kylskåpet
finns kanske en korv

en liten flicka med tumme i munnen
sitter med en bok under bordet

de vuxna sjunger så högt

Hej tomtenissar slå i glasen
och låt oss lustiga vara

jag hittar inte filten
mamma sover
pappa mumlar
i år har vi ingen gran

jag såg att hon gömde ett paket
kanske hon hittar det imorgon
när hon vaknar

var är filten

jag önskar att ingen
behöver ha det så
jag hoppas att någon ser barnet

med ett sms till Stadsmissionen
köper jag mig även i år en smula frid

© Eva Hedlund fd. Langrath 2021




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-12-21 11:37



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar.
2021-12-22

  ULJO
Många tankar på årets kortaste dag.
2021-12-21

  Solstrale VIP
svårmod med blandade känslor... en lustiger jul för ett lustiger folk... tack för perspektivet! därför ska vi ge och avstå för att med fördelning av resurser maka på orättvisan! fyll bössorna! ett fint budskap du bjuder! tack!
2021-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP