Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VISDOM

En visdom blir ju aldrig omodern.
Den gäller jämt, om än av gammal årgång.
Den är en allmänmänsklig, tidlös vårsång
och emot tidens flyktighet ett värn.

Koranen, Bibeln, Sutta, Bhagavadgita,
och många andra texters tänkespråk
har humanistiska citat mot bråk
och annat ont som vill oss sönderslita.

Tag vara på din nästa och din dag
är en gemensam tänkvärdhet att gott besinna.
Man har ju levnadsdagen blott att hinna

tillvarata nån annan än sitt jag,
men man har andras tacksamhet att vinna
och Guds förstås, som är av samma slag!









Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-22 19:56



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Visdomsord som passar utmärkt…ska det vara..
2021-12-22

  Kajan VIP
Visdomsord som passar utställning den tid som är, i dubbel bemärkelse. Orden ”…tillvarata nån annan än sitt jag” sätter fingret på den springande punkten som gäckar oss idag.
2021-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP