Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto eget. Dikt repris från 2020.


Julönskan

Mitt i denna pandemi
önskar jag kraft och styrka
till dem som vårdar alla sjuka
till dem som kämpar för sina liv

 Förstånd till oss alla
att hålla avstånd
hålla ut

Rättvisa så att alla
i världen kan få vaccin
helst ett slut på all svält och krig

Jag önskar också att vi
får finna en smula
julefrid utan måsten
och oberättigade krav

Finna gåvan

Minnas att ett litet barn
föddes hemlös
på vår jord

Kom för att visa vägen
inte för att härska

Utmana oss att älska
dela sorg och glädje
med varandra
lindra nöden som du möter

Det hemlösa barnet
finns kanske där du är
i den du möter just idag

Är det barnet i dig själv
du måste möta

Hemlös
vilsen
längtar att bli älskad
försonad och förlåten

Upptäck att just du
är helt unik

Livets mysterium
finns här och nu
runtomkring i var minut

O Helga Natt!
låt oss finna denna skatt

 

© Eva Hedlund fd. Langrath 2020

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-12-22 17:12



Bookmark and Share


  Niliboy
God jul å frälsning till alla sökandemänniskor! Fint diktat!
2021-12-26

  ULJO
Härlig önskan
2021-12-23

  Sparvögat VIP
En underbart god önskan vilar i dina vackra och medmänskliga ord…
Tack för gåvan du skänker!
2021-12-22

  Kajan VIP
En underbar julönskan som berör.
2021-12-22

    Maria Malm
En riktig julönskan.
2021-12-22

  Solstrale VIP
Vilken vacker gåva dina ord är, en rikedom på jorden, orden du alla skänker, du med alla här på poeter.se! Tack för du sprider inspiration och fridens ljus! God jul!
2021-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP