Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Källarfängelset

Röstar om att fortsätta låtsas. Ut med föregående. Har nog redan sagt men får väl upprepa. Försöka att tydligen. Brottet preskriberas, offret livstidssnaras. Anarna från vettet. Finsuper på nån gammal. Utan bästföre för de var redan. Ligger kvar som en död gris under högtidsbordet. Brasklappade omröstningar. Ostkanter till råttorna. Inställd på grund av sjukdom och det. Piurifärgen i deras pannor.

utryms i tysthet




Fri vers (Fri form) av räddare/antenner
Läst 155 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-26 18:30



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Mycket starkt och gripande. Ordvalen fäster uppmärksamheten förleder och öppnar på samma gång, en gåta med en röd tråd att följa. Insikten alla människor förmås att greppa...

Du har en egen stil och ett eget signum, vilket jag uppskattar och det du delar är uppfriskande!
2021-12-29

  Emanuel Sigridsson VIP
Språkets kamp med betydelser skulle jag säga. Alla syntaktiska val är inte hermetiskt tillslutna, men encyklopedin blir tvetydig allt som oftast. Därför summeras texten upp i ’källarfängelset’ i min läsning. Det handlar om att vara fängslad.

I min läsning hanterar texten problemet att gå från ett fängelse till ett annat. Och min omedelbara kontext påverkar i alla högsta grad min läsning. Strukturen i grunden av texten blir därför samma struktur som när ortodoxi (katolsk/protestantisk) möter upplysningstiden.

Alltså en apokalyps som består i tystnader.

Självfallet kräver en text som den här betydligt djupare studier och om, skulle flera tolkningsmöjligheter komma upp till ytan.
2021-12-27

  Larz Gustafsson VIP
"Anteckningar från källarhålet" av Dostojevskij.
2021-12-26
  > Nästa text
< Föregående

räddare/antenner
räddare/antenner