Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rökstämma


Släpp av mig här. Det går bra. Ritningen till en klänning/ rymdraket. Läppstift på fel ställen. Rättegångsteckning av när vi letade efter sprickor i muren att sticka in böner i. Musik från en fjärilsrik årstid. Hade vi bakat bullar med blåbär i. Platåer i utvecklingen. Nu får du väl ändå. Pågår i bakgrunden. Framträder på olämpliga ställen. Sardiner i klockstycket.


Det är lite oväntat men de döda har börjat klottra i dina dagböcker. Rida på dina käpphästar. Slicka mina kex igen. Salta pärlor i det hjärtat. Funderar på att börja arbeta med bladguld men det får nog bli snabbkaffe som vanligt.


Källarbanden där det hörs en viskning. Osorterade papper från kaptenens skrivmaskin. Drömmen om att leva igen. Lite finare skor. Tolkar hål med kavel. ”Fotspår i rosa snö” hävdar ett dussin poeter att de skrivit. Att skriva en sång är en annan sak än att tonsätta en dikt.




Fri vers (Fri form) av räddare/antenner
Läst 45 gånger
Publicerad 2023-08-18 14:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

räddare/antenner
räddare/antenner