Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

byrålådan

Jag har köpt mig en ny byrålåda. Livet har växt, omfång, midjeomfång. Jag behövde en ny byrålåda att förvara det utökade livet i. Livet får inte plats i den gamla. Lådorna i trotjänaren fyllda.
Den nya byrålådan får stå bredvid den gamla. Intill. På okulär tillvänjning. Väntar på att få sin plats i hemmet, vilken vägg ska den stå vid?
Jag bär runt på den, prövar olika vinklar, olika hörn. Prövar i dagsljus, i sol, i skugga. Jag bär runt på byrån i väntan på placering, i väntan på att kläder ska hitta sina lådor, överst, underst eller i de små; de små lådorna som gjorda för de skimrande stunderna av närvaro, de glittrande tankarna av närhet; där kan de förvaras i tryggheten av sig själva, inramade av de gedigna varma träet.
Ömt förvarade i sin, i sin ... skörhet.

Den nya byrålådan har patina. Den är köpt på loppis, bättre begagnat. Omsorgsfullt utvald. Gediget trä, knoppar i putsad metall, mjuka i handflatan, lenar tanken vid greppet; väcker kroppens medvetenhet, tar sig an innehållet. Lådan gnisslar endast lite, byrån låter sig öppnas en låda i taget; meddelar endast sin existens; vill du se, vill du tänka, är du medveten; vill du?

Utvald möbel för att bredda livet, ge allt plats. Dagar har avsatts för att inrymma möbeln i hemmet. Den har stått ute i vinterkylan, ohyran har dött, dammet är avtorkat, hyllpapper - vaxat, är inköpt, klippt, vikt i kanterna, ilagt. Det blir fint när lådorna dras ut, när kläderna är vikta och omsorgsfullt ilagda. Det blir fint när ångesten ska luftas.
En låda i taget.
Nu, i väntan på vägg - var ska den stå?
Fri vers (Prosapoesi) av TinaNahkuri VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-12-26 20:51Bookmark and Share


  Elaine.S
Vilken sökande och mild läsning din text bjöd på. Hemma hos mig står en ny byrå, ofylld och väntande. Den har hittat sin vägg den har fått sånt jag tycker är fint på ovansidan. Jag gillar det jag ser, njuter av finheten. Innehållet är det ingen brådska med trots att den köptes för att vissa grejer saknar vem plats.
En sak i taget, så igenkänningen blev hög genom läsningen av dina ord. Tyckte om långsamheten, gillade faktiskt allt.
2022-02-09

    ej medlem längre
i sin, i sin … skörhet.
2021-12-26
  > Nästa text
< Föregående

TinaNahkuri
TinaNahkuri VIP