Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Pappa

Min pappa fäller träd
Han har starka händer inbäddade i varm,
veckig silkeslen hud
Min pappa snickrar bord
Han hör inte fåglarna längre
när tvåkaffet intas på altan
Min pappa är kort
Han har en hård skalp, benig,
omhuldad av solvarm hud med vita
mjuka hårstrån
Min pappa löser sudoku
Han har sinne för siffror och mått,
för relativ luftfuktighet och dimensioner
Min pappa eldar
Han har byggt sig sin bastu, sin härd
Min pappa dricker te med mjölk
För att han kan
ändra sin smak och sina vanor år till trots
Min pappa är tyst
Han säger allt ändå




Fri vers av TinaNahkuri VIP
Läst 56 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-07-12 11:15



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Så vackert du skriver om din far:-) Kärleksfullt!
2023-07-12
  > Nästa text
< Föregående

TinaNahkuri
TinaNahkuri VIP