Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sommaren 2008


Festivalfolk



i vårt hem
en doft av sköljmedel och pepparkakspaj
och strömavbrottet som lamslår natten
trevande fotsteg nedför trappen; svart
med händer som balanserar mot väggen
sen knastret under skorna
och snön som färgar allting vitt

~jag undrar om du minns oss den sommaren
jag i min blommiga kjol
du i din stråhatt
din bruna hand mot mitt vita lår
och dina bleka slitna jeans
herregud, jag glömmer aldrig

med det var så länge sen; den sommaren~

i vårt hem
tvättmaskinen är det enda som hörs
när
natten smyger närmre
kryper inunder skinnet; minnet
av bruna knän och fräkniga kinder
och doften av det söta i din cigarett
du var det som kändes; dina händer
mot hjärtat
det ljuvaste av avsked

och nu natten
det svarta
och strömavbrottet som gör alla ljud så höga
det brinner i mig bränner svider
minnet av oss; en feber

minns du oss

festivalfolket

 




Fri vers (Fri form) av Smultris
Läst 180 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-12-27 14:21



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
Gillar känslan i denna
2022-01-01

    Björka
Fint berättat
2021-12-28

  Neal
härlig dikt:)
2021-12-28

  Larz Gustafsson VIP
Påminner lite om Ulf Lundells "Snön faller"; en tillbakablick på sommareskapader när vintern är som nästan mörkast.
2021-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris