Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

elden och jorden



Hej

Om du ser mig och det
brinner i mitt namn
om jag cyklar när du ropar,
om du inte hinner fram

kom en annan dag
vid eftermiddagens rand
när solen gått ur zenith
borta vid magnolinas stam

Där sitter jag ibland
och räknar på ett räkneverk
stegen till din famn

och varje blad som falnar
är floder som blir hav
och längre bort ett avstånd
som ödet ej vet av

de vita bladens himmelsfärd
som mot vita havet bär
är ödets hand mot hjärtat
likt vinden den beskär

tillslut min vän jag ser dig
jag hör dig ropa mitt namn
i parken vid trädet, i elden
jag tar dig i min famn




Fri vers av katharsis
Läst 3198 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2005-05-08 23:22



Bookmark and Share


  aol
underbar
2008-02-03

  Yvonne
Vacker och njutningsfull dikt med bra rim.
2007-09-11

  Semir
jag älskar att läsa sånthärt, när det är så bra som det här är... känner igen mycket av dte jag strävar efter när jag skriver... riktigt bra!!
2006-08-22

    BrokenHearted
:-) alltså...detta var bland det vackraste jag läst på väldigt länge! Tusen tack!
2006-04-09

  Roger VIP
Underbar dikt. Störs lite av en sak bara. Slutstroferna är rimmade men inledningen ligger på halvrim eller saknar rim. Den här har klar "hit" potential och i mitt tycke ska du arbeta den lite till och kanske tom sätta musik till den
2006-01-03

  Smultris
Redan vid dessa ord var jag fast "Om du ser mig och det
brinner i mitt namn"... och sen kan jag bara älska resten :-)
2005-12-26

  Varan
Bra Flyt-Vackert Varmt och Smäktande
2005-05-10
  > Nästa text
< Föregående

katharsis
katharsis