Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Åtrå och begär, längtan och obesvarad kärlek.


Utan dig


Jag står framför din olåsta dörr.

Känner ditt blod i mina ådror.
Din varma hals mot min mun.
Vill vara inuti och utanpå.

Mitt hjärta famlar efter ditt.
Mina knutna händer håller hårt i de band som aldrig fanns.

I vilket ögonblick dog jag framför dina ögon?




Fri vers av Ordsus
Läst 258 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2021-12-31 11:22



Bookmark and Share


  Peter G VIP
en text som känns och känns igen. tufft att hantera!

Sista raden är väldigt bra, och knyter ihop dikten på ett fint sätt!


2022-01-15

  Gawain VIP
Ack ja. Svårmod med glimten i ögat, eller var det en tår. Såna här texter känns och det är skönt!
2022-01-13

    Askanden
snyggt

verklighetens bistra mur
när blod skriker efter att vaggas till ro
2022-01-07

  Judas Ekholm VIP
Gillar verkligen missmodet i den här dikten. Sista raden fläker undan benen på läsaren. Snyggt.
2022-01-05

  Den filosofiske poeten
Nyttja radbrytning väl, för att komma känslan så nära som möjligt. T ex

Jag står framför din olåsta dörr, känner
ditt blod i mina ådror,
din varma hals mot min mun, som vill
vara inuti och utanpå.

Mitt hjärta famlar efter ditt,
min knutna hand håller hårt

i de band som aldrig fanns.

När dog jag
framför dina ögon?

Att skriva fri vers är frihet under ansvar.
2022-01-02

  Marita Ohlquist VIP
Berörande om obesvarad kärlek.
2021-12-31

  Kungskobran VIP
Fint om förlorad kärlek
2021-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Ordsus
Ordsus