Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som du är där du står

 

I ett förstulet ögonblick

Ser jag dig som du är

Du står där, alldeles stilla
som om något går sönder om du rör dig

Det glittrar till i dina ögon när du vänder ansiktet emot mig
Eller var det bara reflektioner av ljus

För nu ser jag sorgsenheten i din blick

Jag vill skaka om dig, få dig att leva
Vill smeka din kind
Göra dig hel

Men du säger inget och jag vågar inte fråga

Orörligt tittar du på mig
Jag skojar, pratar på
Tomma ord

Men jag ser dig
Sorgsenheten i din stela fasad
Jag vet inget om den
men jag känner den som om den vore min egen

Vill göra dig glad

Kramar om dig
Skrattar, ler och vinkar glatt hejdå

Du skrattar, ler tillbaka och vinkar hejdå

 

Men jag ser dig
I ett förstulet ögonblick

 

Som du är

där du står

 

 

 

 




Fri vers av Ordsus
Läst 244 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-03-02 18:27



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker text som böljar fram. Jag känner diktjagets omsorg om en medmänniska som låst sig inom sig.
2022-05-26

    Björka
vackert...
2022-03-07

  Nina Nightwish
En vacker text och den känns
2022-03-04

  Peter G VIP
Väldigt vacker text där du förmedlar vemod och sorg på ett starkt sätt; om hur textpersonerna inte når fram till varandra, kanske av rädsla för att beröra det som ligger bakom sorgen och allt göms undan bakom tomma ord och leenden, eller kanske rädslan att våga öppna hjärtat och släppa in någon så nära...
2022-03-03

    ej medlem längre
Sorgset fint skrivet.
2022-03-03

  Sparvögat VIP
Så fina ord, att se den inre sorgens vemod och vilja skänka glädje…
Att verkligen se det innersta…
2022-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Ordsus
Ordsus