Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fånga dagen


Nyår är passerad
ett nytt år är startat, 12 nya kapitel att skriva
365 dagar att jaga

"Fånga Dagen!" - sa någon
den glider dig ur näven
så fort, så fort
medan du förlitar dig på morgondagen

I sömnen nollställs allt
en daglig dos av demens
minnet bleknar, så fort
medan dina drömmar tvättar rent

I nuet är svårt att leva
nuet flyter mellan fingrarna,
så fort, så fort
och tafatt är försöken att fånga

Lämna varje dag pusselbitar
till främlingar på din väg
ty delarna av dig
blir till helheten av nuet




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-02 16:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP