Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet kan i många avseenden liknas vid en boxningsring. Många gånger upplever man sig vara ensam i sin ringhörna, hänvisad till en inte alltid pålitlig intuition ... Bara någon enstaka gång undgår man med nöd och näppe att bli träffad ...


Dubbla ??

hon ställer en fråga
aj!
dubbla ??
provocerande
påträngande
kräver svar
nu

hon har avslöjat glaskäken
ärlighet varar
men om jag blottar mig
med sanningen
blir jag då kvar
i ringen

glider undan
skickar iväg en försåtlig anklagelse
jag tänker inte anpassa mig
till dem som ändå
tänker det värsta om mig …

det värsta?
svensk, nobel, känslig, smart man

hon tar räkning

jag vinner på poäng

den här ronden …




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 91 gånger
Publicerad 2022-01-03 16:21



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
En mycket övertygande text med ett väldigt löpande tempo mitt i könskampen. (Gott fotarbete alltså från båda). Till det kommer ett avväpnande slut, som understryker att kampen kommer att fortsätta. Detta var bara första ronden.

Själva nerven för mig i min läsning är sårbarheten. Väl funnit i en glaskäke. Det försåtliga pareras med ironiskt beröm. Och vilken man klarar det.

Det är svårt att undvika Freud innan man nått slutet. Ett är säkert att kvinna och man vantrivs i kulturen. Vi är och kommer att vara frånvarande från varandra i överskådlig tid. Eller är det så att här trivs vi.

Slutligen är det viktigt att påpeka: En mycket välskriven text. Jag, som ofta har sufflerande bilder till min läsning, tänker grunden till ett kortfilmsmanus.
2022-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP