Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänka sig ...

tänk att jag är jag
vilka osannolika incidenter ledde fram till det
är det en ryss du ser
eller en kines
nej
jag är jag
helt oskyldig till produkten dessutom
det måste du förstå

jag kunde haft oturen att födas
till en tro som inte är den sanna
jag kunde ha varit en helig ko
i Indien
eller en lus i ditt hår

visa lite uppskattning ändå
jag äter inte aphjärna
och jag rapar inte vid bordet

eller jag kunde ha haft många fruar
hemska tanke ...
eller gått i ide hela vintern
jag kunde ha varit pastejen på din macka
eller kronofogden som knackar på

man har haft en osannolik tur helt enkelt
chansen var microskopisk
att jag skulle bli just jag

vad säger du om att vi bjuder hem ungarna
på surströmming på lördag




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 28 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-03 11:51



Bookmark and Share


  Åsa Henriksson VIP
Tänkvärt om det slumpartade som ledde fram till vår existens, våra tankar, våra nycker, vår tro och vårt förnuft, eller kanske vår brist på förnuft.
Varför finns vi?
Varför skriver vi på Poeter?
2024-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP