Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanning

tron är porten till sanning
vad jag tror är sanning
min sanning

som kan bli din sanning
den tro som vinner mest terräng
är sannast

sanningen är en fråga om majoritet
dagens sanning
kan vara lögn imorgon

vår världsbild är ytterst begränsad
vi vet egentligen ingenting

vi äger ungefär sex pusselbitar
av hundra

de nittiofyra som saknas
äger vi i fantasin

fantasi och upplevd verklighet
flyter ihop
de är intimt sammanvävda
till sanning

en opålitlig idé




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 35 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-10 11:16



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Intressant"betraktelse-skrivelse"
Jaa sanning är alltid baserad
på det vi vet just nu! En färsk
-vara? Och ändå inte. Det finns
t.e.x Sanningar som ibland ej
vill accepteras av olika skäl?

2024-04-10

  rostspik VIP
Sanningen är ingen hora som slänger sig om halsen på högstbjudande.
Citat av Schopenhauer.
2024-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP