Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nytt år

Vart tog förra året vägen
det var ju här nyss

Ögonblick som tycktes eviga
som man gärna ville stanna kvar i
är borta
försvann och sorterades in
i minnenas kartotek

Nytt år
inga nyårslöften
löften är bara chimärer
till intet förpliktigande
bara något som sägs
liksom de löften som politiken torgför
som målar bilder
utan att det finns en tydlig och trovärdig
målbild

Nytt år
det är känslor
som pendlar mellan hopp och förtvivlan
om jag väljer något i pendeln
så är det hoppet som väger tyngst

Hoppet om
att hälsan inte sviker
lyckan att ha familj och vänner
att jag ingår i ett sammanhang
det är mitt hopp i min lilla värld
i min bubbla
bortom larmet

Nytt år




Fri vers av AA VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-04 22:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AA VIP