Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mea culpa?

När jag var ung skulle en person tala sanning. och även i dag lär man som vittne bli förhörd under ed. Allt oftare hör man en anklagad person säga ofta via advokat att han/hon /hen nekar till brott. och det har man ju all rätt till. därför att en person som anklagas skall anses skyldig ända till motsatsen bevisats. och min fråga blir då en person anses överbevisad att han begått ett brott blir han mer straffad för att han nekat till brott?
Jag hörde att Antjé Jackelen framfört en ursäkt för kyrkans behandling av samer under den tid det begav sig lika med anno dazumal- eller närmre bestämt trettiotalet. Jag som vuxit upp med 50-talisternas värderingar har ju naturligtvis inte gjort något klandervärt nej nej. Men ponera nu att värderingarna kommer att ändras det har ju alltid hänt och kommer säkerligen att ske...Skall jag då tvingas till en ursäkt och kanske fängelse om det anses mina handlingar vara så oförlåtliga ja rent av kriminella. Mea culpa?
Kanske kan man komma undan denna knipa genom att tillämpa Jesi lära Älska din nästa som dig själv eller hur det nu var. Bibelkunnandet är på en skrämmande låg nivå hos mig och om man nu tror på Gud? Är man helt fredad om man följer hans bud? Ja det tror jag faktiskt därför att de (budorden) är så ideala!




Övriga genrer (Satir) av Sören Turesson VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-06 17:06



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Serietidningar är ej att förakta alls, trots att det mesta skrivna nog är vals, stundom tar de upp vad någon funderat på, kanske är den då med i något skrå, men väl inga murar byggt eller rivit, någon skall ändå ha något i dem skrivit...
2022-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP