Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ridå

Hade just skrotat vår gamla Peugeot,
”sommarbilen” köpt -74.
Den var risig redan då,
men bilar är ju så attans dyra.

Så sålde vi kära huset
och fick några slantar över.
Föreställ dig lyckoruset!
Med fickan full av klöver

gick jag in i utställningshallen,
pekade på en BMW.
Det susade faktiskt i skallen,
”nu ska grabben allt få se!”

Den var underbar att styra,
nu väntade entré med stil,
till grabben, då bara fyra,
i världens rödaste racerbil.

”Kom gubben, kolla vad jag har köpt ida´!”

Han ställde sig bredbent och kaxig på vår trappa.

Jag var så himla stolt, ända tills han sa:

”Du skulle ha köpt en Porsche pappa!”




Bunden vers (Rim) av Ulf Lundin VIP
Läst 56 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-09 16:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP