Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du bär

Utanför mitt fönster en rörelse,
allt levande böjer sig, men segt,
kämpar mot sin förstörelse,
släpper inte taget uppgivet och fegt.

Gräset bär frön till jorden,
bär dem tåligt i tunga ax,
upprepar åter och åter orden:
”Ännu en tid, du får vila strax.”

Vi knäar under människors dom,
alltid dessa barnsliga förbud,
strängast den som anser sig from,
du bär troget min Fader och Gud.




Bunden vers (Rim) av Ulf Lundin VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-09 16:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP