Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Jehovas vittnen är tydligen på väg in i värmen

På väg in i värmen ja om man med det menar den ekonomiska bidragsvärmen-
gott och väl så;kan man tycka.Ty till syvende och sist måste även ett vittne kunna värma sig och ha råd att handla mat och ha någonstans att bo. Tydligen var det någon fnurra om demokratiparagraf som lade hinder för erkännandet. Eller var det för att så många muslimer bildat föreningar och ansökt om bistånd att ett ytterligare bidrag på den kanten skulle störa svenskens känsla för rättvisa och jämställdhet. Antalet muslimska föreningar måste balanseras av kristna organisationer. Det tydligen äktsvenska ordet lagom tar många på ett visst allvar. Jag tror att en hel del svenskar tar mer allvar på ordet lagom än de gör på sin bibel. Ja hur kan man en bok på allvar som man knappt har läst.
Jag tror att många svenskar är så där lite husbehovsreligiösa och tar till Gud när det är lägligt och passande kanske när man får en motgång på jobbet-nu har det åtminstone där jag arbetat blivit ett socialt tabu att offentligt visa att man ber på sin arbetsplats. Det är nätt opp som att händelsevis stöta på en man när han pinkar.Jag har aldrig hört att en person på jobbet har hänvisat till något som kan tolkas religiöst. Men det är ju klart jag har inte varit på så många arbetsplatser så mina observationer har ett begränsat värde.
Men för att återknyta jag tycker det är märkligt att det skall vara ett statligt krav på att föreningar skall vara demokratiska. Statligt anbefalld demokrati det låter för mig som att statskyrkan är på väg tillbaka.
Övriga genrer (Satir) av Sören Turesson VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-10 17:37Bookmark and Share


    ej medlem längre
Då förblir jag det det där undantaget, Sören.
("Jag har aldrig hört att en person på jobbet har hänvisat till något som kan tolkas religiöst").
2022-01-18

  Optimisten VIP
Allt är en fråga om pengar, både för kristna och muslimer.
2022-01-14

  lodjuret/seglare VIP
När Islamabad någon om en fårstek sedan, när såg någon solen stå i nedan, varför sända 'personliga brev', utan samtidigt avsändarens i ett och samma drev, kanske kommer gudruns son till middag på fredan?
2022-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP