Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns inget slut.


The end

 

Hon vaknade med hans namn på sina läppar, hon ville inte sluta säga det. Hon ville vara hos honom, väcka honom med en kyss, smeka hans hals, stanna kvar där en stund, känna in hans doft. Känna närheten av hans kropp som gjorde henne både het och svag på en och samma gång. Hon tyckte om honom lite mer för varje dag.

Men allt var bara en dröm, allt var redan bränt, marken hon stod på var svart av sot, han var inte där och han skulle aldrig någonsin komma tillbaka. Hur skulle hon kunna leva vidare i all denna gråsvarta aska.

Men tiden gick och någonstans där ur lågorna som flammat mellan dem och bara lämnat död, svart mark kvar, kunde hon skönja något litet spirande, en liten ljusgrön grodd som lyste i den svarta myllan. Så småningom skulle grodden, som vattnats av hennes tårar och kärlek, växa upp och bli till ett majestätiskt träd, fyllt av skönhet, starkare och mer livskraftigt än någonsin tidigare träd, som vuxit inom henne, hade varit.

 




Fri vers (Prosapoesi) av Ordsus
Läst 239 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2022-01-14 11:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Så småningom skulle grodden, som vattnats av hennes tårar och kärlek"

wow..

tänk om man är så fattig. och är i ett så torrt ställe. att det enda man kan livnära sig på, är när man gråter så starkt, att tårarna rinner ner på läpparna?

har tänkt skriva om det nån gång, men det skulle aldrig va så här vackert..

också, när man ligger i sängen, på sidan, och tårarna bara kommer, och de rinner in i örat? kittlar skönt, och helar det. finurlig läkekonst :)
2022-02-05

    ej medlem längre
Du väcker förhoppningar, dina tankar belyser det vackraste som finns: Kärleken.
2022-01-25

  Eva Langrath VIP
Fin text , jag tycker om hur hoppet sakta spirar igen ur askan.
2022-01-17

  Sparvögat VIP
Fina ord till kärlekens spirande glöd…
2022-01-16

  Peter G VIP
Åh denna var fin! Tanken att något nytt och fint kan spira i askan och sorgen är ju jättefint och upplyftande att läsa!

Tycker texten ger en fin och hoppfull bild av kärlekens väsen!

2022-01-15

  Gawain VIP
Vackert, drömmen som jag ser den framför mig, ett mäktigt träd som gravsten.
Som sista ordet, att min dröm om livet växer ur min grav, ur mig och lever vidare som vild natur. Överallt. Odödlig genom vildsådd för vinden.
2022-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Ordsus
Ordsus