Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Anno uti herrens år ingen nämnde var då allt hände


Riddaren & Nunnan



Hon svalkade all hans oro med en jungfrus
outsinliga tålamod, alltid där med en fuktig
trasa färdig efter varje mardröm, alltid god


Han låg sårad där redo att smörjas död när
som helst sen han kom dit, döende blödande
från hugg och spjut av fiendens vassa raseri


Så, vårdaren hade svurit kyskhet för evigt
liksom krigarmunken där han låg döende



Förbjudna blickar väckte liv där döden var
nära nog det enda säkra, de tvingade löften
på knä om sedlighet inför mänsklig svaghet

värdet av deras kärlek var värd risken dom
tillsammans tog med sig före bålen tändes








Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-15 00:48



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Väl diktat om förbjuden kärlek!
2022-01-15

  Kungskobran VIP
Kyskheten består
även efter många sår
men kärleken tog sin tribut
strax innan livet tog slut
2022-01-15

  Ordsus
Wow, kärlek och dramatik på hög nivå!
2022-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP