Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fåglar

 

 

jag tror fåglarna fått pippi

de kvittrar som det vore vår

likt övervintrande hippie

som jublar för ett nytt år

 

talgoxen flaxar glatt på säte

blåmesen kvirrlar glatt

gröngölingens speciella läte

syns med sin röda hatt

 

rödhaken lyser med sin frånvaro 

så även domherren med sitt röda bröst

de kanske vilar i godan ro

kanske de tappat sin röst

 

pilfinkarna vill gärna vara i grupp

högljutt annonserar de sin närvaro

sjunger så de nästan får krupp

de trivs så bra i samvaro

 

skatan glidflyger från takets nock

inspekterar sina markerade revir

festklädd i sin svart - vita rock

månntro den finns även i Pamir?

 

göken är en fräck filur

kackar i andra fåglars bo

han borde sättas i bur

där kan han sitta och glo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2022-01-17 09:34



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
För att inte snacka om sängknarren, en övervintrare, bara visslar till sen är det över...
2022-01-21

  Kajan VIP
Härligt kring flygande glädjespridare, men lite orolig över göken som riskerar att skaka galler..
2022-01-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Kul och frejdigt diktat om alla fåglar, med olika läten och sätt att bete sig. De börjar redan tänka vår, känns det som.
2022-01-17

  Cikoria Blå VIP
Rolig läsning! Tack för den.
2022-01-17

    Sefarge VIP
Kanske även Domherr-innorna
I sina gråa bröst med denna
Uppskat(t)ande Fågelskrivelse
Känner tröst. ..?
;)


2022-01-17

    Lena Staaf VIP
Härlig och livsbejakande text om småfåglarna, de som ännu finns kvar. Bokmärkes.
2022-01-17

  Sparvögat VIP
Så underbart du målar upp fåglarnas sång och speciella karaktärer…
Mycket fint!
2022-01-17

  BenGust VIP
Tänk om vi inte hade nån fågelsång då blir det som i Rachel Carsons "Tyst vår"
där fåglarna mer eller mindre dött ut pga
ogräsbekämpning och utrotning av skadeinsekter med DDT. Utkom hösten 1962.
2022-01-17

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om fåglarna och deras sätt att vara.
2022-01-17

  Kungskobran VIP
Kul om våra fåglar, smilfinken, buskskvättaren smörgåsen inte att förglömma
2022-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP