Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Stenarna

Vilande på fönsterbrädans marmor
en gång vilande på en strand
sida vid sida

Lätt sandig värme
fyllde mina handflator
när vi såg ut
över havet

Hur många gånger
har ni kastats av vågen
fram och tillbaka

Formats
slipats
hur kom de vita ränderna till

Havet tycks långt borta
vinden tar tag utanför fönstret
ni vilar tryggt sida vid sida
på en marmorskiva i ett kök

Än slipas jag av livet
dag efter dag
steg för steg
läggs rand till rand

Stigen finns kvar

©Eva Hedlund fd Langrath 2022

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-01-17 17:12



Bookmark and Share


  Niliboy
Dem kan man kasta macka med!
2022-01-18

  ULJO
Stenar med en historia av miljontals år. Fint skriftat.
2022-01-17

  Sparvögat VIP
Vackra ord som vilar i stenarnas gåta…
Tycker mycket om slutraderna som binder stenarna till livet…
2022-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP