Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Ovetandet

Minns kylan ute och inne
trädens kala silvriga grenar
spretande vid en perrong

Promenaden till huset
där du fanns
ovetandet

Överlämnandet
dag för dag
till dig

Idag som alla
andra dagar
lämnar jag drömmen
bakom mig

Väntar på dagen
som sakta öppnar sig

Huset på andra sidan
spåret har fått ännu en vägg

Vindens kraft slår
mot husets väggar
ljudet dras som vågen
fram och åter

©Eva Hedlund fd Langrath 2022

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-01-22 19:44



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Finner en märklig suggestiv kraft i texten, som jag tycker är riktigt stark, och fösta och avslutande strofen framstår som orubbliga i sin precision.
2022-01-23

  Bibbi VIP
Fint.
2022-01-23

  Niliboy
Vackert, fin poesi på min ära!
2022-01-23

  Monika A Mirsch VIP
"... huset har fått ännu en vägg... " Du Eva träffar så väl den inre osäkerheten jag tampas med - tack! Sköt om dig!

2022-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP