Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fot: Eget Reviderad text från 2009


Januarimorgon

Dagen dröjer sig
bakom morgonhimlens svärta

Snöflingor virvlar
över orörd mark

Slalom backens ljus
tecknar en stege

I tystnaden
isskrapans raspande

Katt på dikeskanten
fot som glider i snön

Kylan kryper nära
viruset snor i takt med blåsten

PCR-test en vardag
solidariteten vacklar

Individens rätt
när kränks den

Gränser prövas
jag lyfter sakta blicken

Möter gryningsljuset
mellan persiennens lameller

© Eva Hedlund fd Langrath 2009/2022

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-01-25 12:43



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar!
2022-01-26

  Niliboy
Det januari å det känns….
2022-01-26

  ULJO
Fin text du bjuder mitt i världens elände.
2022-01-25

  Kajan VIP
En vardag i skarp relief, med kylan och ambivalensen.
2022-01-25

  Anya VIP
En vacker text med viruset i bakgrunden. Känns!
2022-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP