Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sjunga, någon?


Socialistisk vaggvisa

Gossen går på lerig stig
går fram över ängen
fadern hans, han dog i krig
modern i barnsängen
Lilla gosse, sörj ej så
lön för mödan skall du få
- ett liv utan nå´t nöje

Bonden går i åkern och sår
skörda vill så gärna
svälten blir det enda han får
blir i himlen tärna
Kära bonde, dö ej nu
lämna ej de barnena sju
- de svälta ju allredan

Greven sitter på sitt slott
äter på kotletter
spisar dyrbar maträtt blott
och allting på asietter
Kära greve och tyrann
krönt med spira och gullkrona grann
- snart knackar mobben på dörren




Fri vers av Robster Lobster
Läst 203 gånger
Publicerad 2006-07-31 20:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Här har du gestaltat stora klasskillnader och ironi över orättvisan i det hela
2006-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Robster Lobster