Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
repris! Idag är det ännu värre.


GYCKLARNAS BRIGADER

Oavbrutet vapenskrammel

obscent svammel

ständiga charader

av gycklarnas brigader

lögner och överdrifter

mörklagda uppgifter

känsla och förnuft

för många bara luft

jaget vet bäst

annat mest en gest

penningpung välfylld

makten förgylld

ingen hjälp, inget guld

till de som har skuld

medmänsklighet diskret

gör inget konkret

låt oss revoltera

göra mera, känna flera

vara riktiga människor

gå i fredens skor

inte vara staffagefigurer

med bleka konturer




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-01-26 17:42



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En mörk bild, men ändå en uppmaning att orka vara mänskliga i ordets bästa bemärkelse.Det strama förstärker inledningen.
2022-01-28

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Ja det är värre idag! Tänkvärda ord!
2022-01-27

  Feliaxel VIP
Tänkvärda rader
2022-01-27

  Öknens Ros VIP
Människor kan helt enkelt inte leva i fred med varandra, alltid måste man söka en anledning för att bråka eller kriga.
2022-01-27

  ULJO
Kampen om fred och frihet kommer aldrig att upphöra
2022-01-27

  Niliboy
Ja, inte hänger de över Bibeln å söker friden å handlarmed kärlek förögonen!
2022-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP