Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rädsla eller den svenska frigjordheten (OBS! Satir)

 

 

svensken gjort sig känd för frigjordhet

att öppen vara för det mesta

tala fritt om minsta banalitet

svensken tycks vara som de flesta

 

den svenska synden blev världsbekant

nakna kroppar fick folk att reagera

är detta verkligen sant?

som om en bomb skulle briserat

 

numera det blivit mer konservativt

vissa ämnen har blivit tabu

allting som är negativt

får ej diskuteras ju

 

nej, glad och positiv ska man vara

låt ej ledsamheter tynga ner din dag

sköt dig själv och skit i andra

tala som du vore i riksdag

 

prata ej om olika religioner

var och en har rätt till sin tro

det är bara dumma fasoner

och skapar bara en massa oro

 

prata inte om olika kulturer

att stympa flickor är deras sak

även om det är slarviga suturer

ingen vet ju ändå dess orsak

 

otro är väl inget att tjafsa om

låt människor leva som de vill

könssjukdomar? använd kondom

då blir det inget spill

 

tillknäppt och rädd för frågor

svensken har åter blivit lagom

finns ej längre några farhågor

att svensken ska ta sig ton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Satir) av Öknens Ros VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-01-30 11:54



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Synden kommer och går, dock den svenska består...
2022-02-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Tycker nog att det ligger en hel del sanning i din satir. Att vara "lagom" har aldrig varit min grej.
2022-01-31

  Öknens Ros VIP
Standup-komiker "skämtar" vitt och brett om allt utan att folk reagerar nämnvärt. För att inte tala om hur kvinnor förlöjligas i texter, tydligen ok.
2022-01-31

    Lena Staaf VIP
Satir är vanskligt. Man kan bli tagen på orden! Fast jag tror inte att någon tycker det är OK med könsstympning.
2022-01-30

  ULJO
Ingen satir. Fullt allvar här.
2022-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP