Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tacksamhet


Storm

En storm så stark
Vid namn Malik

Det började blåsa upp ..
regnet piskade i mitt ansikte hårt..
Träden böjde sig hotfullt ..
Grenar bröts och flög över vägar ..

Väntade på tåget hem, stod
ensam på perrongen
vinden blåste allt starkare ..
tåget var sent ..
Så styrde mina steg in mot
stationen åter …

Värmde mig en stund och började
äta på en semla som skulle vara till
senare denna fredagskväll ..

Tittade hastigt på klockan som hunnit
bli mycket .. nästa avgång alldeles snart ..

Samlade ihop mina saker och begav
på nytt försök och komma med tåget
hem ..

Kom ut vid spåret ..
Mitt hår samlades över mitt ansikte
som en ridå som gått ner efter en
föreställning… där kom tåget äntligen ..

Snart skall jag stå vid spisen värma
lite mat lägga upp på vackert fat
äta mig mätt , höra vinden vina och
tjuta utanför ..,
Känna stor tacksamhet att ha tak
över huvudet och en mättnad i magen..

Ljuset är tänt och jag känner mig
tillfreds trygg i mitt hem ..

Av Ann-Christin 30/1-22




Skapa | Skriva av Ann-Christin Ambadiang
Läst 83 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-30 10:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ann-Christin Ambadiang
Ann-Christin Ambadiang