Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den första årstiden

Försjunken i din silverskatt
emellan julestök och marsakatt
där skyfallsflingan tinglar stadig, frisk
med sving runt Nordens tamarisk:
en levnadsglad men outslagen, tanig hägg
till vars knoppar januariguden knöt sitt skägg

stum, slagen i band av isbjörkhavens piska
uppsköljd på en strand när smältvårsaven viska:

vad mer än jagets stulna död
betyder silverskattens karga hem

så lyder vinternattens requiem.




Bunden vers (Rim) av Gustav Stenqvist-Walter VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-02 12:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gustav Stenqvist-Walter
Gustav Stenqvist-Walter VIP