Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljusets furste

Du ljusets furste
Välj dina fiender
med varsamhet
Möt mig där alla vägar
slutar
Bland mossa och barr
I en skog efter regn
eller snö

I lövsalen smider du
dina planer
Räcker min längtan
för att du ska nå fram
till mig
Bland molnen i himlens
rustning
sticker du in ditt svärd
Dina händer darrar
när du släpper taget

Du ljusets furste
När facklorna slocknat
och vägen hem är lång
Tänker du då på honom
som du älskar
I lövsalen bland
skuggorna




Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 97 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-03 10:09



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker poetisk dikt.
2022-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström