Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattdikt

En fågel kvittrar på andra sidan
tröttheten
Gatlyktorna svävar i luften
Fågeln är inte synlig
Men i min lägenhet kan jag röra
vid tingen
Jag kan röra vid det
som inte syns
Jag anar det
som inte finns
När fågeln tystnar sväljer mörkret
varje ljud
Julbelysningarna är bortplockade
från fönster och balkongräcken
Nu väntar vi på våren
På dagarna är de vita husen
glaserade med solsken
På nätterna flyter hus och himmel
ihop
Mörkret suddar ut alla gränser
Jag lyssnar efter varje ljud
som kan göra
skillnad




Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 63 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-02-07 03:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström