Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtats trädgård

 

 

 

Sorgens stora träd
kastade mörka skuggor
i hjärtats trädgård

glädjens blommor
förde en tynande tillvaro

längtade nya knoppar

hämtade redskap
i min mentala verktygsbod

började kapa gren efter gren
som motvilligt föll till marken

avslutade med att fälla trädet

trodde att befrielsens stund var kommen 
men det var inte så

rotsystemet var starkt och envist
satte ständigt nya skott

började gräva
tog bort en rot i taget

fyllde gropen med positiva tankar
och planterade nya blommor

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2022-02-07 10:57



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Att med stort mod och kämpaglöd ta sig ur en tung sorg som har svårt att släppa taget beskriver du här så fint. Ger hopp till andra i en liknande situation.
2022-02-08

  Olof Lagerhorn VIP
En berörande och fint utvecklad bild
om hur våra känslor och erfarenheter
går djupt i våra sinnen.
2022-02-08

  Kajan VIP
En stark liknelse, och målande beskrivning av att en människa kan tro att det är ”över”, men då kan man ha en lång väg kvar, till något nytt.
2022-02-08

  Lottie Ålhed VIP
Ett slitsamt arbete som måste göras och ger utdelning i form av växtkraft.
2022-02-08

  ULJO
En promenad i livets trädgård. Så fint.
2022-02-08

  Peter G VIP
Ett arbete, en process som till sist gav resultat!
En otroligt vacker dikt och titeln
"Hjärtats Trädgård" klingar väldigt fint!


2022-02-07

  Magica VIP
Hoppingivande, fint målande med "hjärtats trädgård", fin benämning.
2022-02-07

  Blomma-Stjärna VIP
När sorgen och besvikelsen har satt rot krävs en behjärtansvärd insats
för att livets flöde
åter ska flyta fram
och bevattna
ens inre trädgård
- bokmärker!
2022-02-07

  Öknens Ros VIP
Så väl beskrivet om att hantera sorg, ett ständigt "arbete" att läka som människa.
2022-02-07

  Feliaxel VIP
Fantastiskt vad positiva tankar kan ge
2022-02-07

  Sparvögat VIP
Så fint tecknat om kraften i läkandets trädgård…
2022-02-07

  Maria Sundelin VIP
Bra initiativ
Kramar
2022-02-07

  Niliboy
Ett arbete i förtröstanom läkning!
2022-02-07

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Ja så är det med sorgen, en ständig kamp, men till slut blir en blommande trädgård med de finaste minnen. Tack Marita för din trösterika text!
2022-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP