Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett fynd från mina skrivblock. Jag vet vem texten handlar om, men jag kan inte längre minnas mina metaforer. Det är intressant att distanseras från sin egen text. Från 2015.


rispor

och i tystnaden lyser dina lögner
strumporna på golvet blir till
dammråttor som parar sig
och ditt leende luktar colgate
när du lämnar mig igen

en stund senare är allt enkelt
för jag har somnat om
och när jag vaknar är det första
som jag minns
hur du sa fiat lux till min undergång

linjerna i ditt ansikte
gjorda av UV-ljus & mardrömmar
och jag som verkligen blev till guld
när du rörde mig;
flytande så länge jag hölls varm

stelheten som kröp i lederna
gjorde mig till gnisslande glas
när skuggorna spred sig
orosmolnen i håret
midgårdsormen slumrande i magsäcken
och älvungarna lekte fritt
sjöng
björnen sover för mitt tålamod
medan olika nivåer av språk
tog sig in i oss
bara för att läcka ut
genom risporna i huden.




Fri vers (Fri form) av Evelina Bramstång
Läst 89 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-02-08 14:42



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Bildrik och associationsrik text om passionens osäkra tillstånd.
2022-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Evelina Bramstång