Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är så det känns

Det är så det känns
Som att jag svävar utanför
min kropp
Viktlös
Det är så det känns
Men inte så det är
Jag sover med jeansen på
Som en cowboy
Fast istället för stövlar
har jag Birkenstocksandaler
Jag rakade mig igår kväll
Varför vet jag inte
Jag gör det ibland helt enkelt
Skäggväxten tar upp plats
i mitt ansikte
Plats som jag vill ska tas upp
av annat
Jag sover mina timmar
Drömmer att jag är människa
Det är så det är
Jag försöker trygga mig själv
Som min psykolog sagt åt mig
att göra
Jag ser hur nya blad växer fram
på min enda växt
Den är fortfarande så liten
att den knappt syns
över krukkanten
Du planterade om den
Jag tänker att så länge den växer…
Det är så det känns
Viktlös
Tryggad
Nätter och dagar
som växer samman
till ett
Dygnet som ett musikstycke
utan vers och refräng




Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 67 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-09 04:00



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Välgestaltad dikt . Innehållsrik skildring av nätter och dagar som smälter samman. Fint.
2022-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström