Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hommage till gossen Gråsten och fröken Granbuske


MEDELSVENSSON

Det är en ynnest att få vara grå,
att vara mitt i mängdens medelmåtta,
att slippa sticka ut som de bigotta,
att tillhöra de anonyma, grå.

Det bästa är att räknas till de små
och inte till de stöddiga och hotta,
de överlägsna, fisiga och flotta.
Det bästa är att tassa tyst på tå.

Den här sonetten är ett apropå
till egotripparen i tankens grotta
som blott sin egen navel skåda må.

Låt bli att på oss svenssonssöner spotta!
Kom ut i ljuset! Re´n är klockan åtta
och himlen är för alla lika blå.






Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-09 12:01



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Småkul och skickligt skriven hyllning till medelsvensson. Som en uppföljning av Jantelagen på nåt vis, att man inte ska tro sig vara eller sticka ut, etc. Du är proffsig på sonett och den rimmar fint.
2022-02-10

    Lena Staaf VIP
En stillsam hyllning till dem som inte har som högsta önskan att vara styvare och se ner på alla andra.
2022-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP