Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inbillar jag mig?

Inbillar jag mig
att jag sträcker mig
efter dig
genom mörkret?
Lägger tillbaka bokstäverna
i alfabetet
Skakar ur de tomma orden
Bara för att känna något
som är på riktigt
Det som inte räcker
är inte värt att spara på
Inget språk finns av sig självt
Vad finns på andra sidan
av oss?
Ett språk utan nyanser
Jaget som en bön
Markens grödor
Som i en boktitel
Inbillar jag mig mörkret?
Det är bara baksidan
av ljuset
Jag rymmer alla avstånd
Inbillar jag mig morgon, dag
och kväll?
Solens ljus ur sprickan
i berget




Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 70 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-02-10 08:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström