Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur långt?

Hur långt måste jag gå
för att hinna ikapp
mig själv?
Hur mycket måste jag längta
För att längtan
ska slå rot?
Hur mycket människa
ryms i min sjukdom?
Jag håller hårt i din hand
när du tvekar
Jag tar en dag i taget
En timme, en minut
Hur mycket tid ryms
i en knuten näve?
Att älska livet är inte det
svåraste
Inte heller att älska
sig själv
Men att acceptera sitt öde
På det blir jag inte klok
Jag går och längtar och slår rot
Jag tvivlar på
att rädslan ska räcka
Jag är ändå fri att välja
vilken hand som är min
och vilken som är din




Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 83 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-02-11 08:34



Bookmark and Share


  Den filosofiske poeten
Ögonblicklig inspiration:
På det blir jag inte klok
Jag går och lägger mig.
2022-02-16

  Jan Widströmer VIP
Det är alltid ett existentiellt dilemma att vara en tänkande och djupt kännande människa. Däri en utmaning, där somliga avstår tänka och känna för att döva förmågan, ofta med droger, en feg väg ut, där man undviker sin mänskliga potential och underkänner verkligheten. Tvåsamhet som alla längtar efter måste föregås av "ensamhet" där man lär känna sin egentlighet, något ingen annan kan ersätta.
2022-02-16

  siv birgitta.a. VIP
bra skrivit tack birgitta
2022-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström