Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reviderad version


SVENSKA KVERULANTER

Det leder ingenstans att bara klaga.
Det blir i stället kontraproduktivt.
Om det skall göras något konstruktivt,
får inte gnäll och gny bli övermaga.

Jeremiaderna som jämrar sig i roten
blir gärna löjliga och utan sans.
I överdriftens dumma obalans
finns risken att man skjuter sig i foten.

I Sverige finns en massa kverulanter,
som gör vårt land till jordens jämmerdal,
en tröstlös plats med ruffel och med rån.

Men gamla gubbar liksom gamla tanter,
som byggt sitt land med glädje och moral
tar gnyendet och gnället som ett hån.










Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-02-12 14:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP