Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den sista delen (IV) ögonblick, kring tiden vid Estlands självständighet! Läs dem gärna i ordningsföljd.


Minnesbild





jag lade ett frö
uti ditt hjärtas jord
när vårt hopp vore
nära att dö
nu är tid
att med frihetens tårar
örten nära
lyss så
till vår moders ord
Kaarel min kära

invid ringmuren
ömsar ormen sitt skinn
över staden
hörs klockor ljuda
starkare än någonsin
i honungsfärgat gryningsljus
snuddar solen kupoler ovan
kyrkans pelarsal
och bönehus
bort tonar molnen
över Valga stad
ett stycke bortom
pinjeskogen
vänder så tiden blad




Bunden vers av Jörgen Jalmo
Läst 143 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-15 13:12



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
vilken fin och hoppfull avslutning av "Minnesbild"! Vackert skaldat!
2022-02-16

  Öknens Ros VIP
Förändringens tid, fredsklockor som ljuder?
2022-02-16

  KattenKin VIP
Vacker och kuslig på samma gång.
Aha, Estland, jag var på väg att skriva att vi nog tänkt likadant, din Minnesbild och min Apokalyps, men då var det inte så. Gillar den.
2022-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Jörgen Jalmo
Jörgen Jalmo