Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och det är skönt

Nattens segel
buktar sig
i vinden

Min färd
på öppna hav
tar inte slut
Jag känner
mitt i allt
en tacksamhet

Jag kupar handen
runt fågelns sång
Fångar in nattens ljud
i mitt segel

Natten är gravid
med morgonen
Vinden mojnar
Jag siktar land

Min inre kompass
är trasig
Jag överlämnar mig
åt ödet

Så tystnar fågelns sång
Allt blir stilla
Längst ner i natten
bryter någon tystnad
Stora block av tystnad

Inget segel är så stort
att det rymmer hela
livet
Tystnaden skymmer
språket

Jag färdas stilla nu
Brottas med samma punkt
i skeendet

Jag tänker på din kalla
panna
Och ditt varma skratt
Och när ödet inte syns
ens i kikare

Och jag blir ensam
Och det är skönt




Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 105 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-02-17 05:00



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Berörs särskilt av strofen om att man, när den inre kompassen är trasig, får överlämna sig åt ödet...Det måste vi nog alla ibland göra i våra liv, även om vi tycker om att tro att vi har kontroll.
2022-02-21

  Kajan VIP
Intressant text med många korta, som jag upplever det, strofer. En resa på flera plan blir synlig genom skrivarjagets tankar/reflektioner, och många av dem bär på ett djup, som leder tanken vidare. För mig blir de två avslutande raderna centrala.

Kanske skulle texten vinna på att ha mellanrum mellan de korta stroferna, men det är en smaksak antar jag.
2022-02-17

  Den skrivande tysta
Så hoppfullt starkt mitt i allt. En vacker ensam resa över havet, mot försoningens strand.
2022-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström